“Russisk aften” søndag 20.mars i Ibsenhuset avlyses

Telemark Symfoniorkester varsler om at den planlagte konserten 20. mars blir avlyst. Konserttittelen var «Russisk aften» hvor temaet skulle være russisk musikk. Krigssituasjonen i Europa har gjort det slik at orkestret velger å avlyse konserten.

Mange av de største komponistene og den vakreste musikken kommer fra Russland.  Telemark Symfoniorkester hadde plukket verker fra øverste hylle blant mesterverkene, og gledet seg til endelig å dele disse med publikum. Orkesterets musikere og deres dirigent Tanja Carita Ikonen hadde nedlagt utallige timer i forberedelse fram mot konserten som skulle gå av stabelen 20. mars i Ibsenhuset.

 Et lite orkester i en liten by i et lite land merker også ringvirkninger av det forferdelige som nå skjer i Europa. Følelsene er mange og diskusjonene lange. Skal man skille kultur og politikk? Skal man la musikken få ha sitt eget liv uten landegrenser? Kan den virke forsonende eller provoserende? Det er ikke lett.

 Telemark Symfoniorkester valgte avlysning. En tung avgjørelse i en tung tid da vakker musikk er viktig. Vi jobber nå mot 17. mai og den tradisjonelle promenadekonserten i Ibsenhuset.

“Russisk aften” søndag 20.mars i Ibsenhuset avlyses