Telemark symfoniorkester

Telemark Symfoniorkester – fylkets eneste symfoniorkester, består av amatører og profesjonelle musikere.

Orkesteret som i 2013 skiftet navn fra Grenland Symfoniorkester, har en lang og rik historie, og er en selvskreven del av Telemarks kulturliv.

Vi arrangerer egne konserter, og samarbeider med lokale kulturkrefter, så som kirker, kulturskolene, musikklinjen ved Skien videregående skole og flere kor. Den profesjonelle strykekvartetten Telemark Strykekvartett inngår i orkesteret.

Sommeren 2016 feiret vi vårt 110-årsjubileum med konserter i Lunde sluseamfi og i Brekkeparken. Vi samarbeidet med vårt vennskapsorkester fra Markneukirchen i Tyskland, og samlet var vi rundt 75 musikere på scenen.

Høsten 2018 fremførte orkesteret Giuseppe Verdis Requiem i Skien kirke og i Spikkestad kirke- og kultursenter i samarbeid med Asker Symfoniorkester, flere kor i distriktet og sangsolistene Birgitte Christensen, Ingunn Kilen, Kjetil Støa og Jakob Chr. Zethner.

Orkesteret samarbeidet i 2019 for tredje år på rad med Solistene AS om nyttårskonserten i Ibsenhuset. Initiativtaker og primus motor for disse konsertene er operasangeren Monica Fossedahl Lauritsen som på årets konsert bla. også hadde med seg operasangerne Yngve Andre Søberg og  Marius Roth Christensen, Sølvguttene med sin dirigent Fredrik Otterstad og Skien Ballett og Dansesenter. Telemark Symfoniorkester gleder seg til nyttårskonserten 25. januar 2020!

Orkesteret bidrar til å utvikle et sterkt miljø for klassisk musikk i Grenland og Telemark, hvor amatører og profesjonelle kan samles og øve, spille og leve musikk til glede for publikum.

Orkesteret legger ned et betydelig arbeid for å utvikle unge talenter. I 2017 gjennomførte vi en vellykket operagalla i Ibsenhuset i samarbeid med seks profesjonelle operasangere, et stort elevkor og unge talenter ved Skien videregående skole. Operagallaen var et godt eksempel på hvordan vi arbeider og hvilke muligheter vi gir disse talentene.

Følg oss også på våre Facebooksider: facebook.com/telemarksymfoni