Telemark symfoniorkester

 

Telemark Symfoniorkester består av amatører og profesjonelle musikere.

Orkesteret som i 2013 skiftet navn fra Grenland Symfoniorkester, har en lang og rik historie, og er en selvskreven del av fylkets kulturliv.

Vi arrangerer egne konserter, og samarbeider med lokale kulturkrefter, så som kirker, kulturskolene, musikklinjen ved Skien videregående skole og flere kor. Den profesjonelle strykekvartetten Telemark Strykekvartett inngår i orkesteret.

Sommeren 2016 feiret vi vårt 110-årsjubileum med konserter i Lunde sluseamfi og i Brekkeparken. Vi samarbeidet med vårt vennskapsorkester fra Markneukirchen i Tyskland, og samlet var vi rundt 75 musikere på scenen.

Høsten 2018 fremførte orkesteret Giuseppe Verdis Requiem i Skien kirke og i Spikkestad kirke- og kultursenter i samarbeid med Asker Symfoniorkester, flere kor i distriktet og sangsolistene Birgitte Christensen, Ingunn Kilen, Kjetil Støa og Jakob Chr. Zethner.

Orkesteret samarbeidet i 2019 for tredje år på rad med Solistene AS om nyttårskonserten i Ibsenhuset. Primus motor og operasanger Monica Fossedal Lauritsen hadde også med seg operasangerne Yngve Søberg og Marius Roth Christensen, Sølvguttene med sin dirigent Fredrik Otterstad og Skien Ballett og Dansesenter.

Orkesteret bidrar til å utvikle et sterkt miljø for klassisk musikk, hvor amatører og profesjonelle kan samles om musikk til glede for seg selv og publikum.

Orkesteret legger ned et betydelig arbeid for å utvikle unge talenter. I 2017 gjennomførte vi en vellykket operagalla i Ibsenhuset i samarbeid med seks profesjonelle operasangere, et stort elevkor og unge talenter ved Skien videregående skole. Operagallaen var et godt eksempel på hvordan vi arbeider og hvilke muligheter vi gir disse talentene.

Følg oss også på våre Facebooksider: facebook.com/telemarksymfoni